Jakta på nyresteinen

Jakten på nyresteinen er over. Operasjonsbeskrivelsen er full av koder som genererer drg-poeng, og dermed penger til budsjettet for dei som skal gjere jobben.

Den faktiske nyresteinen. 5 mm, stor nok til å Fjere meir enn nok ugagn.
Det som ikkje kan kodast, er samarbeid, god stemning i operasjonsstua med anerkjennande kommunikasjon personalet seg i mellom. Psykologisk tryggleik i praksis? God informasjon og ekte omsorg for ein pasient som trivast best i den andre enden av autorisasjonen. 
Ikkje lett å forstå. Men jakta på nyresteinen er over.

13 minutt på operasjonsstua og ei oppleving av å bli heilt frisk på eit blunk, etter seks veker med ein jj-stent i kroppen, etter eit mislykka forsøk på å knuse steinen. (Fyttigrisen så vondt til tider). Så nokre timer på oppvåkninga. Her og med dedikerte sjukepleiarar på plass.

Ein stein til besvær, blei fiska ut av nyra mi med fint utstyr, kunnskap og erfaring. Attpåtil fekk eg følge med på skjermen, og dedikerte sjukepleiarar veileda ein sjukepleiar som var litt utafor sitt kompetanseområde, og ein vidareutdanningsstudent då. Trygg kirurgi. Ikkje berre på grunn av sjekklista 🙂 #tydeligmodigstolt #stoltsykepleier #jj-stent #jaktenpånyresteinen #harjammenfåttigjenpåskatten @haukeland_no

«The real» jakten på nyresteinen. Ein film frå 1996, som må ha vore inspirert av Trond Viggo sine innspel til anatomiundervisning på barne-TV. Her i tysk språkdrakt, for den som vil slå språk og anatomiundervisning i ein smekk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s