Neste trekk fra NHO

NHO lanserer sin 10-årsmelding, og de vil ha et bærekraftig samfunn. Det vil jo forsåvidt jeg også det, men mest sannsynlig er vi veldig uenig om veien. Kanskje ikke engang om målet.

Det kommer vel ikke som noen overtakelse på leserne av denne bloggen at NHO ikke er en av mine favorittorganisasjoner. Jeg er godt plantet på den sosialdemokratiske siden. For at det ikke skal være noen tvil; jeg er medlem av arbeiderpartiet, og sosialdemokrat på min hals.

NHO skal iallefall ha for å være tydelige i sitt budskap. Ole Erik Almlid får antageligvis blest om denne meldinga, og han regner med at han må stå til rette for Gabrielsen i LO, når dette skal debatteres. Det regner jeg også med. For NHO sin politikk er langt unna det LO står for.

Unio bør vel hive seg frampå også etterhvert, og NSF, mitt eget forbund, hsr garantert noen tanker om dette. For Almlid tror ikke arbeidsvilkår har noe å si. Og han har tilsynelatende i denne artikkelen glemt en ting. Respekten for blant annet sykepleierne.

«Sykepleiere har varme hender uansett om de jobber i privat eller offentlig sektor»

Ole Erik Almlid

Men for i helvete da!!!

For det første: Det er ikke mine varme hender som gjør meg og mine kolleger til den viktigste investeringen i helsetjenesten.

Uten kompetanse (det vil si, et hode!), er ikke varme hender verdt noe som helst. Selv Almlid har varme hender. For å ha varme hender trenger du i grunn bare puls.

Og for å sitere forbundslederen i NSF:

«Jeg er så lut lei uttrykket «varme hender». Så føkkings lei! Sjimpanser har varme hender. Det er ikke varme hender sykepleiere skal tilby, det er faglig kompetanse»

Lill Sverresdatter Larsen

Ingen sammenligning forøvrig. Mellom sjimpansen og Almlid. Men noen bør kanskje gjøre han oppmerksom på at alt snakket om varme hender er som en rød klut på sykepleierne. Varme hender får være Joralf Gjerstad (snåsamannen) sin business.

NHO vil ha økt privatisering, særlig i helsesektoren. De vil kutte i velferdsgoder. De vil åpne for flere midlertidige ansettelser.

Et bærekraftig helsevesen må beholde arbeidsfolket sitt litt lenger enn den gjennomsnittlige pensjonsalderen for sykepleiere, som er på 57 år! Vi får faktisk ikke benyttet oss av særaldersgrensen som du vil til livs.

For det andre: jeg vil ikke anbefale noen sykepleiere å sysselsette seg under tariffen som NHO motvillig tilbyr. Pensjonsvilkårene er dårligere, det samme gjelder lønna. Og så er det ikke så lett å glemme lockouten i 2018

Det er verdt å merke seg for alle og enhver, når Almlid lanserer trepartssamarbeidet som en løsning. En glimrende løsning, det er ikke det, men det kan se ut som om partene har en ulik innstilling til det.

Vi mangler sykepleiere, vi mangler helsefagarbeidere, vi mangler vernepleiere, vi mangler leger. Hva er plana til NHO for å bøte på dette?

Et bærekraftig helsevesen må investere i kompetanse. Vi må sikre folk kompetanse, sånn at de ikke blir gående i en evig runddans etter faste og hele stillinger. Et bærekraftig helsevesen sysselsetter folk slik at de trenger minst mulig av velferdsstaten. Oppskriften til Almlid er å svekke folks arbeidsvilkår.

For dette prosjektet her, , det kommer NHO i mål med om vi nå ikke sørger et regjeringsskifte.

Det haster, hvis ikke varme hender skal være beredskapen i framtida.

Selv anbefaler jeg votter, hvis varme hender er viktig; for med NHO sin politikk, kan samfunnet bli kaldt som faen.

Bilde: strikkoteket.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s