Ikkje gløym Pinar Gültekin!

Har eigentleg ikkje skjønt så mykje av den der challengeaccepted-greia som florerer. Har ikkje blitt utfordra, og har furta litt over å ikkje være i det gode selskap, for ingen har utfordra meg til å poste eit slikt svart/kvitt bilete av meg sjølv.

Her i denne kronikken settes vel sjølfieskapet på plass, og eg oppfordrer dei som allereie har posta, til å kanskje bytte ut hashtaggen, slik som Linn Rosenberg oppfordrer til.

For dykk som vil ha kortversjonen, så henspiller kampanjen #womensupportingwomen eigentleg på drapet på Pinar Gültekin i Tyrkia, som er et land med store utfordringer når det gjelder vold i nære relasjoner. I 2019 ble 473 kvinner drept av sine partnere i Tyrkia, og i tyrkiske medier blir svarthvittbilder av drapsofrene trykka.

Pinar Gültekin

Så har me gløymd Pinar Gültekin underveis i sosiale medier, og kvinner som støtter hverandre blir dermed innhaldslaust og ganske hult.

Dette er absolutt ingen moralsk pekefinger fra meg til de som har delt uten å være klar over skjebnen til Pinar Gültekin.

Eg trur det er en egen plass i helvete for kvinner som ikkje støtter andre kvinner, (ref. Madeleine Albright sitt glimrande sitat), så det skal vi sjølvsagt fortsette med.

Men ikkje gløym Pinar Gültekin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s