Det går alltid et tog!

På kvinnedagen. På arbeidernes frigjøringsdag. På 17. Mai. Når det skal protesteres, går vi også ofte i tog. I alle fall i bynære strøk.

I Bergen går det også alltid et tog. Nylig var det pride i Bergen. Jeg tok ikke turen inn til byen denne gangen.

Jeg tenkte kanskje at siden jeg slo på stortromma sist jeg gjorde det, (bokstavelig talt), så var jobben gjort.

Men selvfølgelig er ikke jobben gjort. Pride er fremdeles viktig.

Jens Kihl i Bergens tidende har tatt til orde mot Avisa Dagen, som meiner pride-feiringa viser at samfunnet «ukritisk hyller­ en revolusjon som på sikt kan få svært dramatiske­ og uheldige konsekvenser for både enkelt­mennesker og fellesskap».

Eg har ikkje tenkt å rive ned samfunnet fordi eg er homo, sier Kihl.

Jeg tror ikke Kihl ville fått akkurat det til om han prøvde.

Men jeg tror det er uheldig for enkeltmennesket og for fellesskapet når LHBTI-personer hetses. Jeg tror det er svært uheldig når pride blir sett på som ødeleggende i samfunnet.

Når jeg går i pride, så er det fordi jeg ønsker å markere at hatkriminalitet og diskriminering ikke er ok. Det er fordi at det ikke koster meg noe å vise støtte til den som kanskje ikke er så stolt resten av året, og som legger skjul på identiteten sin for å slippe reaksjoner!

I byggefeltet mitt var det ingen markering. Men i kveldingen ruslet det en ungdom forbi med regnbueflagget, på vei hjem fra pride. Kanskje blir det pride også i Nordhordland neste år. Flere ungdomsorganisasjoner går sammen om det.

I såfall: velkommen! Pride er ikke farlig. Pride er gøy. De som er ukomfortabel med det lar vær. Det er også helt greit. Men regnbuedagene i Bergen er mer enn et tog. Det har vært debatter og møter og mange gode sjanser til å få mer innsikt!

Jeg håper dette kommer i stand neste år også i Nordhordland. Kanskje med et mål om å øke forståelsen for hverandre.

Med sterkere fellesskap som overordnet mål, kan det bare komme samfunnet vårt til gode.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s