KK har spart mest!

Og med denne overskriften, synes jeg det er interessante tall BT og Kari Pedersen kommer med i denne artikkelen.

De ansatte ønsker seg 16 årsverk tilbake. Nå har de tillitsvalgte, med Nina Hera Bjørnstad fra NSF, laget en rapport, som sier at overtid og merarbeid var på over 15 000 timer i fjor. Det er over 8 årsverk det.

Direktør Hansen ønsker ikke å prioritere kvinnehelse like høyt som sykehusene i andre store byer i Norge. Der investerer de litt mer per fødsel.

Så, tilbake til de 15486 timene.

Hva var sykefraværet på, siden det var behov for innleie på over 15 000 timer?

Hvor mange timer ble det brukt innleie «tilbake» til KK fra bemanningssenteret?

Hvor mange timer jobbet jordmor på en annen avdeling på hovedblokka?

Hvor mye erfaring fikk nyutdannede jordmødre opparbeidet seg mens de fikk jobbe 50% med det de har videreutdannet seg til?

Er det dette som er å jobbe smartere?

Ble penger spart? Eller bare flyttet mellom budsjetter?

Det er trygt å føde på KK. Det er klinikkdirektør Albrechtsens mantra. Men skal vi bare gjøre det akkurat godt nok? Skal vi ikke ta mål av oss til å skape en fødsel og -barselomsorg som er best?

Haukeland scorer altså lavt på barselomsorg. Men det er trygt. Skal vi nøye oss med det?

Antall reinleggelser har gått opp. Slik må det være med kortere liggetid, sier klinikkdirektør. Men er det en slik barselomsorg vi ønsker oss?

I Hordaland er det iallefall en slik barselomsorg vi tar oss råd til. Jeg er ikke overbevist om at alt fanges opp. Og det er ikke de mest ressurssterke som betaler prisen for det.

Vi vet en hel dag om arbeidslivet i dag. Vi vet at det er en sterk sammenheng mellom bemanning, arbeidsmiljø og pasientsikkerhet.

Sparer vi penger på denne steile linjen? Uenighetene om bemanning har vart siden nedbemanningen i 2015. Svært mye energi er lagt ned i trepartssamarbeidet lokalt.

Hva koster dette, ikke bare i kroner og ører, men for arbeidsmiljøet?

Tilsyn. Arbeidstilsyn. Helsetilsyn. Krevende prosesser for alle involverte.

15 486 timer i innleie. En dyr pris å betale for de som må jobbe overtid og merarbeid i allerede krevende arbeidstidsordninger?

Dette er spørsmål som jeg er sikker på har blitt stilt i utallige møter.

Fra sidelinjen er jeg ikke umiddelbart beroet, når direktøren sier at bemanningen må sees i sammenheng med resten av sykehuset.

Selvsagt må den det. Men den må også sees i sammenheng med helsepersonelloven, arbeidsmiljøloven og forskrift for fødselsomsorgen, og ikke minst samhandlingsreformen, for å nevne noe.

Alle ansatte har krav på et helsefremmende arbeidsmiljø, etter arbeidsmiljøloven. Det betyr at du skal være friskere når du går hjem fra vakt enn når du kom.

Alt helsepersonell plikter til å utføre sitt arbeide på en faglig forsvarlig – men de skal også gi omsorgsfull hjelp, etter helsepersonellovens §4. Og §16 forplikter arbeidsgiver til å legge til rette slik at arbeidstakerne kan oppfylle §4

Loven gir oss noen minimumskrav. Men – det er lov å heve lista!

Bergens tidende har gode poeng på lederplass lørdag 25. Mai, av en kommentator med nynorsk språkdrakt;

Effektivisering kan vere krevjande. Når jordmødrer og andre i helsevesenet opplever auka arbeidspress og krav til omstilling og fleksi­bilitet, er det eit resultat av eit naudsynt arbeid for å halde kostnadene i helsevesenet nede. Det skil seg ikkje frå bedrifter i privat sektor.

Men når ein ikkje lenger får søkjarar, når folk sluttar eller ikkje maktar å stå i full stilling, må ein spørje seg om effektiviseringa skjer på ein god måte.

Jeg tror personlig, at dette vet vi svaret på. Jeg tror, at helseministeren applauderer den effektive driften på KK. Jeg tror også, at denne måten å drive på, gir oss kortsiktig gevinst, men i det lange løp taper vi. Kanskje andre budsjetter får ta støyten. Men som samfunn taper vi på å ikke prioritere kvinnehelse mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s