Statsministeren har talt!

Første nyttårsdag er alltid dagen for denne begivenheten. Harald Stanghelle i aftenposten beskrev den som Ernas beste – og det er jo et hyggelig kompliment.

Arbeidslivet fikk relativt bred omtale. Vi står ovenfor endringer – sier Erna – og det må man jo gi henne rett i. Arbeidslivet har i mange bransjer «hardnet» til. Erna snakker om frykten for å havne utenfor arbeidslivet. Og det er flott at statsministeren bryr seg om dette.

Men da er det også på sin plass med et par spørsmål. Er flere midlertidige ansettelser svaret? Har muligheten og «oppmykningen» av reglene i arbeidslivet ført til høyere deltagelse?

Så nevner Erna også digitaliseringen av arbeidslivet. Noen farlige – og kjedelige oppgaver frigjør arbeidskraft, som kan brukes til å skape velferd.

Da er det utrolig viktig at hele, og faste stillinger står klar, for blant annet sykepleiere. Sykepleiere bidrar til å skape velferd – og de gjør dette på best mulig måte når de har trygge og gode arbeidsforhold, og turnuser som er til å leve med.

Ellers er det flere gode tema i statsministerens tale. Når det gjelder gode ord om integrering, så tenker jeg at det er besynderlig valg av statsråd, dersom hun mener det hun sier, og dersom hun vil jobbe målrettet politisk for å oppnå noe på den fronten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s